Preventieactie Gewoon Gaaf

Onze praktijk heeft zich aangesloten bij de preventieactie Gewoon Gaaf van het Ivoren Kruis. Wie het voor elkaar krijgt om tot zijn 18 e zwakke plekken in zijn gebit te voorkomen, kan er bijna op rekenen dat die later ook niet meer zullen ontstaan. Dat betekent geen gaatjes, geen kronen en geen wortelkanaalbehandelingen. Wie wil dat niet? Ons tandglazuur heeft tot ongeveer het 18 e jaar nodig om uit te rijpen. Om die reden is het voorkomen van gaatjes bij kinderen ontzettend belangrijk.

Gewoon Gaaf is een cariëspreventiemethode voor ieder individueel kind van 0 tot 18 jaar en zijn ouders/verzorgers. De preventiemethode laat ouder en kind inzien wat de eigen invloed is op het ontstaan en vooral het voorkomen van cariës. Wie zijn tanden goed poetst en er een verstandig consumptiepatroon op nahoudt, kan zijn gebit gewoon gaaf houden! Uit recent wetenschappelijk onderzoek in Nederland (dr. Erik Vermaire 2013) blijkt dat de Gewoon Gaaf-methode tot 70% minder caviteiten kan leiden.

Kinderen die zich bij ons voor dit project aanmelden krijgen een Philips Sonicare Easyclean of Sonicare for Kids tandenborstel cadeau! Wat hier tegenover staat? Een vierjaarlijkse controle van de mondhygiëne en eventuele bijsturing voor het kind. Zo werken we samen aan een Gewoon Gaaf gebit!

De gratis poets-app Sparkly
Speciaal voor de jonge deelnemers is het mogelijk om een gratis app te downloaden die het poetsen veel leuker maakt: Sparkly! De Philips Sonicare Kids maakt via bluetooth contact met de app en leert uw kind spelenderwijs een goede poetstechniek. Maak Sparkly blij door goed te poetsen en verdien cadeautjes door hem eten te geven en kunstjes te leren. Sparkly wordt droevig wanneer je niet poetst of te snel stopt met poetsen.

Volledig vergoed
Voor iedereen geldt dat dit preventieve programma volledig vergoed wordt door de verzekering. Meld jouw kind dus snel aan en ga voor een gewoon gaaf gebit!