Implantologie

Een van onze specialisaties zijn de implantologiebehandelingen welke worden uitgevoerd in samenwerking met Tandartsenpraktijk de Zevenhont. De tandarts-implantologen van de Zevenhont worden hierin geassisteerd door implantologie-assistentes. De ruime kennis en kunde van beide specialisten maken uitgebreide en complexe behandelingen mogelijk.

Wat is een implantaat?
Een implantaat is een titanium kunstwortel of schroefje, die in de kaak wordt geplaatst en in het eigen bot vastgroeit. Titanium is een materiaal dat goed door het lichaam wordt geaccepteerd. Implantaten zijn de basis waarop een kroon, brug of kunstgebit wordt vastgezet.

Een aantal behandelmogelijkheden:

  • Ter vervanging van een enkele tand of kies.
  • Ter vervanging van enkele, naast elkaar liggende tanden of kiezen (brug).
  • Ter ondersteuning en verankering van een volledig, uitneembare prothese (klikgebit).
  • Ter vervanging van alle tanden en kiezen (vaste brug).

Behandelkosten
De soort behandeling bepaalt de daaraan verbonden kosten. Zorgverzekeraars hebben een behandeling met implantaten geheel of gedeeltelijk in hun pakket opgenomen. Het is aan te raden de kosten en vergoedingen vooraf met uw tandarts en verzekeraar door te nemen. Voor een klikprothese is eerst een machtiging nodig om dit vergoed te krijgen, deze machtiging verzorgt de praktijk voor u.
Na machtiging van de zorgverzekeraar bestaat er voor bijvoorbeeld een klikgebit grotendeels een vergoeding. De patient betaalt meestal een eigen bijdrage en eventueel eigen risico. Indien u aanvullend verzekerd bent krijgt u de eigen bijdrage vaak nog voor een groot gedeelte vergoed. Voor de overige behandelingen zoals implantaatkronen of bruggen geldt dat dit vergoed wordt door uw aanvullende verzekering. hiervoor is dus geen machtiging vereist.

Een implantaat: de meest aangename en duurzame tandvervanging!

Een implantaat wordt tegenwoordig steeds meer de eerste keuze indien een tand verloren gaat. In tegenstelling tot een brug bijvoorbeeld hoeft er niet aan buurtanden geslepen te worden. Iedereen kan baat hebben bij een behandeling met implantaten. Een ongeluk, het klimmen der jaren, het kunnen redenen zijn dat een tand of kies mét wortel verloren gaat. Implantaten bieden dan een aangename en duurzame oplossing. Tijdens een kleine operatie, onder plaatselijke verdoving, wordt het implantaat in het kaakbot geplaatst, waarna het zal vastgroeien. Na een aantal weken inheling kan hierop een kroon, brug of prothese worden aangebracht. Voor mensen met een kunstgebit kunnen implantaten helpen het gebit stevig op zijn plaats te houden.